Toerist in Gelderland

De leukste uitjes en overnachtingen in Gelderland!

Bronkhorst: Het kleinste stadje van Nederland

Bronkhorst wordt ook wel het kleinste stadje van Nederland genoemd. Ik was er al eens langs – maar nog niet doorheen – gefietst. Wat een gemiste kans! Het is namelijk een heel pittoresk stadje met schattige straatjes, veel curiosa-winkeltjes en een gezellig terras. Een echte publiekstrekker, want ze komen vanuit heel Nederland hiernaartoe.

Bronkhorst

Vroeger stond hier in Bronkhorst een groot kasteel. De heren van Bronkhorst waren vooraanstaande edellieden tijdens de Middeleeuwen en lieten dat graag zien. Samen met de omliggende boerderijen kreeg dit dorp stadsrechten en werd daarmee het kleinste stadje van Nederland. Tenminste… Dat zeggen ze, maar blijkt helemaal niet waar te zijn, want er zijn drie stadjes (waaronder Staverden) die nog kleiner zijn dan Bronkhorst.

Dickens Museum

In het Dickens Museum tegenover mijn herberg staan levensgrote poppen gebaseerd op de karakters uit de boeken, er is een theater en ze hebben er natuurlijk stapels boeken. Het was vandaag gesloten, maar als hij morgen open is, dan horen jullie hier zéker meer over..!

Vorige

Stadswandeling Zutphen

Volgende

Herfst in Gelderland (dag 99)

37 Comments

 1. je had ook nog even het pontje moeten laten zien. Hoort er wel bij vind ik.

 2. Schuytgraaf Arnhem is ook mooi??

 3. Bronkhorst is een mooi piepklein stadje!

 4. Die eer behoort toch aan Staverden (ook gelderland)?? 😉

 5. Mooie en lieve herinneringen aan Bronkhorst.

 6. Hier is het pontje , een mooi plaatje

 7. Ja, het is echt het kleinste stadje van Nederland. Het is al lang geleden dat ik daar ben geweest, maar je moet je auto b.v. buiten het stadje parkeren. Maar zo schattig allemaal.

 8. Gezellige herinneringen aan Bronkhorst! En natuurlijk Steenderen!waar mijn Fam. Woont!

 9. Henrike Vredegoor-Meinen komt je ouderlijk huis nog in beeld? Mooie plaatjes van bronkhorst ☺️

 10. Echt prachtig!!! Ben er ooit geweest tijdens het fietsen van een route van “Happen en trappen”. Was echt heel erg de moeite waard!!!!

 11. Ik ben in Baak geboren een dorpje dichtbij Bronkhorst. Leuk gefilmd Mirre dat Bronkhorst. Op naar je 1 na laatste dag. Ik ga je missen!

 12. Mooi filmpje weer! Dank je wel voor dit kijkje in Bronkhorst

 13. Ben daar ook geweest ,ontzettend veel boeken daar echt leuk en een heel mooi stadje

 14. En? Gaf je ne gelijk dat je het gevoel krijgt de Ot en Sien wereld in te stappen? 😛

 15. En of dat Bronkhorst het kleinste stadje is! Ben hier geboren en opgegroeid. 😀 Kijk dan Otje, ons stadje!

 16. Ja dit is echt t kleinste stadje van Nederland…. 🙂

 17. nou mirre dat heb je netjes in mekaar geflanst top hoor

 18. Mooi filmpje, Mirre! Bronkhorst schijnt in de gemeente Steenderen te liggen en daarom dus daar vlakbij en een goede vriendin is in die buurt geboren en opgegroeid. Zal haar eens vragen of ze dit idd zeer knus en mooi en lief uitziende kleinste stadje Bronkhorst kent. Zal vast wel en ik heb iig genoten van dit mooie, leuke filmpje hoor! De allerkleinste dorp is naar verluid Persingen, vlakbij Nijmegen en De Ooij. Weten en kunnen jullie dit dorpje?

  • Leuk om te horen Lex! 😀 Bronkhorst ligt inderdaad vlak naast Steenderen, en Persingen daar ben ik een keer doorheen gefietst, het is niet meer dan een kerk en een paar huizen!

  • Wat leuk dat je ook door Persingen bent gefietst, 5000km Gelderse streken. Ik fiets heel graag, dus like jullie FB PAGINA graag. En kijk ook of we mogelijk elkaars FB vrienden kunnen worden als jullie dat ook leukvinden.

 19. Bronkhorst hebben we gewoond in het Veerhuis mooi filmpje

 20. Wat een gezellig terras!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén