Toerist in Gelderland

De leukste uitjes en overnachtingen in Gelderland!

Het WK Beach in Apeldoorn (dag 1)

Om half elf was het een drukte van belang bij Radio Kootwijk: Medewerkers van de bureau’s Toerisme, familieleden, pers, fotografen en andere belangstellenden waren gekomen voor het startschot. Na een leuke introductie pakten we massaal de fiets. Ik mijn zwarte Pegasus en de anderen de mooie rode Veluwefietsen. Na het startsein fietsten we met z’n allen door de ballonnenboog en toen was het echt begonnen! De eerste meters van de 5000 kilometer die mij nog te wachten staan…

De start van mijn 5000KM bij Radio kootwijk

Dag 1_010 Dag 1_012

Ik reed een paar heerlijke kilometers over heidevelden, door bossen en langs een zandverstuiving. Het gebied was heuvelachtig en omhoog was het soms best ploeteren vanwege de felle zon die deze week besloten heeft om op z’n hardst te gaan schijnen. Naar beneden ging het een stuk sneller; ik keek op mijn teller en zag dat ik 40 kilometer per uur ging! Nou, zo kom ik er wel!

WK Beachvolleybal in Apeldoorn

Dag 1_023

In Apeldoorn wordt nog tot en met donderdag het WK Beachvolleybal georganiseerd. Het gaat nu nog om de voorrondes en de uiteindelijke finalerondes worden in Den Haag gespeeld.
Ik kreeg een rondleiding backstage (niet zoveel te zien) en daarna mocht ik op de VIP tribune plaatsnemen. De timing was fantastisch: Er werd een match gespeeld door drievoudig Olympisch kampioen Kerri Walsh! Ze won, samen met April Ross, uiteraard dubbel en dwars.
Na de wedstrijd zijn we snel naar de spelers-uitgang gegaan en toen kon ik ze even kort spreken en met ze op de foto. Ik feliciteerde ze met hun overwinning en omgekeerd waren ze geïnteresseerd in mijn fietstocht van 5000 kilometer door Gelderland en gaven me een dikke knuffel om me succes te wensen.

Dag 2_097

Van Apeldoorn naar Beekbergen

Deze tocht ging door prachtige bossen en over heuvelachtige fietspaden. In de schaduw is het qua temperatuur (nog) prima om te fietsen. Bij Beekbergen in de buurt kwam ik steeds meer door weilanden, dorpjes en langs een heel oud treinspoor met treinstation en oude treinen. Deze zijn van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. De stoomtrein rijdt nog steeds en ik hoop er natuurlijk een tochtje mee te maken!

Overnachting

Dag 1_042

Vannacht slaap ik in Droompark Beekbergen. Het is een enorm vakantiepark met huizen in soorten en maten. Die van mij heeft twee verdiepingen en een bad! Het is heerlijk om hier even bij te komen van deze warme en inspannende dag.

Volgende

Bezoekje aan sportcentrum Papendal (dag 2)

  1. Het ging het zo op de eerste dag ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén