Toerist in Gelderland

De leukste uitjes en overnachtingen in Gelderland!

Het rustgevende Rivierenland (dag 14)

De afgelopen dagen heb ik door het prachtige Rivierenland gefietst. Hier kom je pas ècht tot rust. Het is één en al genieten van de dijkjes, schapen, rivieren (Maas en Waal) en de grote boten die daarop varen, de pontjes, de forten en natuurlijk de kastelen.

Het rustgevende Rivierenland

Dag 14_075 Dag 15_002

Nu ik dit schrijf heb ik vanaf mijn hotelkamer uitzicht op de Waal. Water- en weidevogels fluiten om het hardst. Een groep haasjes verstopt zich onder het struikgewas. Op de Waal bewegen enorme volgeladen tankers zich traag richting de horizon. Een betoverend gezicht waar ik wel uren naar kan kijken.

Dag 14_069

Mijn fiets

In twee weken tijd zijn mijn fiets en ik trouwe maatjes geworden. We kunnen simpelweg niet zonder elkaar. Iedere dag kijk ik weer vol trots naar mijn maatje: Lichtgewicht en stevig. Hierop kan ik alles aan.

Jullie willen graag weten wat voor fiets ik heb, las ik op Facebook en Twitter, dus laat ik daar eens een filmpje over maken:

Vorige

Slot Loevestein (dag 13)

Volgende

De tuinen van Appeltern (dag 15)

15 Comments

 1. Volgens de website hebben ze de route al uitgestippeld.
  MOET jij die volgen? En staat die ingeprogameerd in je fiets tom-tom?

  • Ja ik volg grotendeels de route op de website. Soms mag ik een stukje afsnijden omdat ik bijvoorbeeld al over de 50km per dag zit of als ik ergens om een bepaalde tijd moet zijn.
   Ik heb geen fietstomtom maar volg de nummers van de fietsknooppunten. Die kloppen bijna altijd 😉

 2. Beleef je de route ook in geuren? Je bent nu in een rivierengebied daar is een andere flora en fauna dan in bosgebied.

 3. Komt de Achterhoek nog aan bod? 🙂

  • Ik ben al onderweg naar de achterhoek! 😀

  • Doe Borculo aan, je zult niet teleurgesteld zijn. Zaterdag a.s. sterkste man van Nederland leuk spektakel. 🙂

  • Kom dan ook in de Gemeente Lochem voorbij. En maakt een tocht op de Berkel of fiets naar de oversteekplaats om het Staring koepeltje te bezoeken, hier kun je in en lezen over de dichter Staring. Kasteel Verwolde in Laren is ook beslist een bezoek waard en wat te denken van museum More in Gorssel of even een kijkje bij de sluis in het Twentekanaal bij Eefde. Je kan vanuit Lochem langs het kanaal naar Eefde fietsen en dan door naar Gorssel. Of bij de Berkel in Almen, daar hebben ze weer de
   natuurlijke loop terug gebracht en diervriendelijke oevers gemaakt. Veel mooie natuurschoon. Ook heeft Gorssel nog een touwslagerij die te bekijken is. O, ja in Lochem is in de Molenstraat bij de fotograaf een oude drukkerij onder gebracht, leuk om een kijkje te nemen. Nog meer tips, op de Kleine Markt in het oude Stadhuis is de VVV en ook een tentoonstelling en mocht je maag knorren daar is ook genoeg gelegenheid om je trek te stillen. Vergeet niet aan de andere kant van de Kerk een lekker kopje drinken te halen bij Semmelink. Heerlijke koffie en nog veel meer. Getest voorgaande jaren derde van Nederland, doet ook dit jaar weer mee in de wedstrijd om het lekkerste kopje koffie. Zo hopelijk genoeg Lochem gepromoot.

 4. Mooi is het daar, he?

 5. Ook verder in de Achterhoek veel moois te ontdekken aan natuurschoon en aantal museums.

 6. Ja mooi gebied om te fietsen. Leuk dat ik je vanmiddag in Batenburg bij het kasteel (wat er van over is) nog even kennis kon maken met je. Helaas kon ik niet een stukje mee fietsen maar misschien komt dat nog en keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén