Na een heerlijk ontbijt bij Droompark Beekbergen begon ik aan de tweede etappe. Ik reed veel door bosrijk gebied en ook door open velden met heide en zandverstuivingen. Prachtig! Oplettende volgers konden mij twee keer volgen via de livestream.

Sportcentrum Papendal, Arnhem

Dag 2_044

Op Papendal kreeg ik een topsportlunch met uitleg van Erik te Velthuis. Hij vertelde over de balans van koolhydraten en eiwitten en dat de benodigde voeding verschilt per topsporter en per dag. Daarom heeft iedereen een eigen voedingsadviseur. We kregen een kleine proeverij van gerechten die hij bedacht heeft om topsporters zo gezond mogelijk te voeden. Zo had hij zijn eigen mueslireep gemaakt, groentedrankjes en heerlijke wraps.

Dag 2_045

Na de lunch kreeg ik een rondleiding door Sjaak ten Bras. Hij liet diverse sportzalen zien, zoals voor volleybal en boksen. Er wonen zo’n 300 à 400 topsporters op Papendal. Sjaak vertelde me dat het ze aan niets ontbreekt. Alles om ervoor te zorgen dat ze een topprestatie leveren!

Hierover publiceer ik binnenkort nog een filmpje. Wil je nu alvast meer weten? Kijk dan de aflevering over Papendal van De Hokjesman. Erg leuk en informatief!

Foodtruck festival bij Caspar, Arnhem

Daarna was het tijd om naar Arnhem te fietsen. Het was loeiheet buiten. Ik denk dat ik vandaag bijna 4 liter water heb gedronken! Gelukkig was het vanaf nu bijna alleen maar berg af.  

Café/restaurant Caspar zit vlakbij het station van Arnhem aan een gemoedelijk pleintje. Daar was het feest: Overal stonden vrolijk gekleurde foodtrucks rondom eveneens vrolijk gekleurde stoelen en tafels. Fijne reggaemuziek klonk uit de speakers. Iedereen hing relaxed rond onder de schaduw van de grote bomen.

Dag 2_047 Dag 2_062

Wolter, de eigenaar van Caspar, stroomde over van enthousiasme over dit festival, dat hij pas een paar weken geleden heeft opgezet. Het is nu al een succes. Van alle kanten werd ik bediend door mensen uit foodtrucks. Ik kreeg een overheerlijke pizza, een zachte smoothie en ook nog een falafel-wrap. De keuze was er enorm! Ik kan iedereen aanraden om hier een keer te gaan eten; wat een sfeer!

Outdoor Gelderland bij Papendal, Arnhem

Van Arnhem ging ik weer terug naar het Papendal voor het evenement Outdoor Gelderland. Anders dan de naam doet vermoeden draait dit evenement om de paardensport. Het is een grote wedstrijd, waarvan de winnaar naar de wedstrijden in Rio de Janeiro mag!

Dag 2_076

De lucht betrok en er kwamen ineens enorme hagelstenen ter grootte van Menthos uit de lucht vallen. Een bijzondere verandering van het weer, die hopelijk voor wat verkoeling zorgt.

Dag 2_074 Dag 2_071

Overnachting in het Holiday Inn in Arnhem

Dag 2_094

Weer terug naar Arnhem, waar ik super gastvrij verwelkomd werd in het Holiday Inn Express Hotel in hartje centrum. Ik heb een heerlijke kamer met uitzicht op het Feestaardvarken dat door Burger’s Zoo aan Arnhem werd geschonken ter ere van Burger’s 100-jarig bestaan. Het is een enorm standbeeld van een aardvarken dat op zijn rug ligt. Je kunt over de buik heen lopen en dat ga ik binnenkort zeker een keer doen!

Dag 2_096