Toerist in Gelderland

De leukste uitjes en overnachtingen in Gelderland!

Sauna: Thermen Bussloo (dag 34)

Mijn hart gaat tekeer. Zweet parelt van mijn lichaam af. De tropische regenbui is net begonnen en zodra het water de hete kolen raakt, stijgt het op als loeihete waterdamp. Als rasechte koukleum heb ik altijd al een voorliefde gehad voor de warme jungle, maar vandaag ben ik in de Thermen van Bussloo. Ik had nooit gedacht dat ik naar een sauna zou gaan, want misschien ben ik daar wel gewoon te preuts voor. Nu is het net alsof ik in een Romeins badhuis ben beland. Niemand hier schaamt zich ervoor naakt te zijn. Het belangrijkste is hier: “Genieten” en daar is niet veel voor nodig.

Sauna: Thermen Bussloo

bussloo1

In een bloemrijke tuin met vlinders leiden ronde paadjes naar sauna’s die verscholen liggen tussen de bomen. Ik begin met de oceaansauna. Blauwe verlichting en een zachtjes ruisende zee geven me het gevoel op de golven te drijven. In de Himalaya Zoutkristalgrot schijnen helende ionen rond te zweven en vanuit de Panoramasauna heb ik prachtig uitzicht over een meer.

In de tuinen tussen de sauna’s is volop ruimte om te loungen en te zonnen op één van de vele ligbedden of in een hangmat. Alles is hier zo gemoedelijk en vanzelfsprekend, als ware het een Hof van Eden.

Vandaag lopen hier zo’n 1000 mensen rond. Het is druk in de Kelo Aufguss sauna. We zitten klaar voor de ‘show’: Een stoere man in motorkleding betreedt de ruimte en vertelt een fictief verhaal over zijn motorclub. Het was hem alles, totdat zijn beste vriend overleed in een gevecht. Nu kan hij twee dingen doen: Terugvechten of kiezen voor zijn gezin.
Hij gooit ijs en water op de hete kolen en in een vurige dans met de handdoek wappert hij ons de warme lucht toe. Vechtlustige en emotionele muziek wisselen elkaar af. Het zweet druipt van mijn lichaam, maar ondanks dat geeft het verhaal me kippenvel. Een sauna-ervaring die ik niet snel zal vergeten!

bussloo2

Nog één duik in het koude dompelbad en dan ga ik snel iets eten, want ik heb trek gekregen van al dat gezweet. In het restaurant heerst een andere vorm van ontspanning: Uit de speakers klinkt Afrikaanse muziek met Indiase invloeden. Ik zoek een fijne loungestoel uit en bestel een piña colada en naan brood met hummus, aubergine- en yoghurtdip. Het wordt geserveerd op een kleurig beschilderd bord. Elke hap is een genot. Voor wie op zoek is naar perfectie; hier kun je het vinden.

www.thermenbussloo.nl

Meer tips en blogs over saunas’ vind je hier.

Vorige

De Veluwsche Stoomtrein (dag 33)

Volgende

Kindersafari op de Hoge Veluwe (dag 35)

29 Comments

 1. Was het buiten niet warm genoeg hahaha

 2. Moet ook gebeuren toch?
  Lekker relaxen goed vloer een mens.!!

 3. En slapen in t hotel?! Hebben heerlijke auping bedden!! Bijna net zo fijn als die op heumensoord

 4. Nu maar hopen dat je morgen nog voldoende energie hebt om te fietsen!!

 5. Super een dagje rustig aan, zó verdiend

 6. Je kon ook buiten zweten. ..maar wat je nu vertel is ook fijn …een gezellige avond

 7. Ik heb ook nog wat gezweet (op de fiets).

 8. Begrijp ik nu goed uit je blog dat je met 1000 mensen in de sauna hebt gezeten en een man in motorkleding?

 9. blog gelezen… wat schrijf je toch leuk Mirre! (y)

 10. In Dresden was het vandaag 34 graden in de schaduw.

 11. Dag woon daar dicht bji.gr.gilda.

 12. bussloo,heerlijke sauna,ik geef je geen ongelijk

 13. Was meer iets voor vandaag geweest. Leef met je mee op zo’n regendag

 14. Beter vandaag kunnen doen met al die regen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén