Toerist in Gelderland

De leukste uitjes en overnachtingen in Gelderland!

WK Voltige Junioren (dag 37)

Van over de hele wereld komen deelnemers naar Nederland voor het WK Voltige, oftewel acrobatiek op een paard. Ik had er zelf nog nooit van gehoord en waarschijnlijk velen met mij, dus ik ging op ontdekkingstocht.

WK Voltige Junioren

Dag 37_041

Bij Voltige gaat het niet om de kunsten van het paard, maar om die van de berijder, oftewel de Voltigeur. In het midden staat de Longeur, die ervoor zorgt dat het paard rondjes blijft lopen. De voltigeur springt er van de zijkant op en doet acrobatische kunsten zoals op de handen staan of op een sierlijke manier zorgen dat hij/zij achterstevoren op het paard komt te zitten.

Dag 37_054

De voltigeurs kunnen de acrobatische kunsten individueel of in groepen doen. Ze hebben normaal gesproken een vast paard, maar aangezien de berijder belangrijker is dan het paard (als het andersom is heet het ‘dressuur’), is het ook geen probleem om met een ander paard deel te nemen aan de wedstrijd.

Dag 37_034

Het WK Voltige Junior is voor de leeftijdscategorie 14 tot 18 jaar. Sommige voltigeurs beginnen al met oefenen als ze 4 jaar zijn!! ‘Pas’ vanaf 6 jaar mag je aan wedstrijden meedoen.

Dag 37_046

Vandaag werden de verplichte oefeningen gedaan. Morgen en overmorgen mogen de voltigeurs laten zien wat ze ècht in huis hebben en ook komen dan de groepen aan de beurt. Ze gaan dan soms met drie mensen tegelijk op een paard!

Vorige

Dag #36: Lalique museum in Doesburg

Volgende

Hanzestad Harderwijk (dag 38)

18 Comments

  1. Was een vermoeiende dag hè? Maar ontzettend leuk om je te ontmoeten en te eten bij t Jagersnest.

  2. Misschien op een hobbelpaard

  3. Waag me er maar niet aan breek alles wat er te breken valt. Durf er nog geen eens gewoon op te gaan zitten. Maar vindt het áltijd wel leuk om naar zoiets toe te gaan voor ehbo.

  4. Hey je komt steeds dichterbij. Ik rij zelf gewoon paard, maar dat kán ik echt niet. Misschien 10 jaar geleden mee moeten beginnen

  5. Ik hou het liever gewoon bij fietsen hahaha

  6. maar ik zie een paard liever van een afstandje

  7. … heb al moeite met balanceren staande op 2 benen

  8. Heb je zelf ook op een paard gezeten mirre?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén