Toerist in Gelderland

De leukste uitjes en overnachtingen in Gelderland!

De Tempelhof, Winssen (dag 45)

In het slaperige dorpje Winssen huist de Tempelhof, de wondere wereld van Huub en Adelheid Kortekaas. Deze kunstenaars werken hun hele leven lang aan hun droomhuis en -tuin die gevuld zijn met artistiek werk geïnspireerd door mens en natuur.

De Tempelhof in Winssen

Dag 45_059 Dag 45_055

Huub ontvangt ons met een glimlach en laat ons binnen in zijn huis. Op een groot computerscherm laat hij ons een filmpje zien over hoe het allemaal is ontstaan:

Het begint met de Engelenkring, Huub’s eerste kunstproject: 6 witte engelen staan in een cirkel en worden afgewisseld door 6 kleurrijke engelenharten. Er zitten lampen in en er komt muziek uit. Het vormt een “feeëriek, magisch en organisch feest”. Daaruit zijn ook de polesterstoelen “Engelenhart” voorgekomen, die je misschien we een keer hebt zien staan. Ze zijn er inmiddels beroemd mee geworden.

Dag 45_038

Daarna gingen ze steeds meer bezig met de natuur. Veel van wat ze vormgeven heeft de vorm van een bloem of een knop, die staat voor “verwachting, verlangen en potentie”.

Dag 45_069

Bovenstaande stoel staat overigens in de kamer van mijn Bed&Breakfast. Ik slaap namelijk bij de dochter van het kunstenaarsduo! Zij is overduidelijk erfelijk belast, want ook haar huis en tuin zien er prachtig uit:

Dag 45_027

Ik ga vandaag vroeg naar bed, want morgen doe ik mee aan de Ri4daagse, een struintocht over de oevers van de Waal..

Vorige

Gelderse Streken – week 6

Volgende

Meestruinen in de Ri4daagse (dag 46)

22 Comments

 1. Wij hebben afgelopen dinsdag deze vriendelijke mensen ontmoet. Zij waren aan het filmen vanwege hun 50 jarig jubileum. Zij filmde hun route waar hun kunst stond. Op de dijk bij Winssen. Leuk hoor.

 2. Ga je nog een boekje uitgeven met al je avonturen ?

 3. Laat kunst je leven kleuren. Dat laat je hart zingen. Je ogen twinkelen. 🙂

 4. dit is mijn droomhuis . Mirre wat ji op de fiets doet wil ik nog eens met mijn oude tractor gaan doen genieten van de bossen en de rust

 5. Dit is mijn droomhuis.
  Ben nog niet ver met bouwen hoor. Maar elke steen is er één.

 6. Mooie foto en heel apart die lange vijver met die buxus allemaal.

 7. Een leuk tuintje en erg mooi stoeltje op je kamer.
  Veel succes vandaag weer bij de 4daagse.

 8. Mijn droomhuis hoeft niet groot te zijn en eigenlijk ben ik wel tevreden met waar ik nu woon, maar… als ik echt mocht kiezen, dan zou ik een rietgedekt huisje willen hebben met een cottageachtige tuin, dus vrijstaand en het liefst in een bosgebied of op Schiermonnikoog in de duinen verscholen. Alleen voor dat eiland zou ik mijn mooie Gelderland verlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén