Toerist in Gelderland

De leukste uitjes en overnachtingen in Gelderland!

Meestruinen in de Ri4daagse (dag 46)

De dag begon in de kas van het Hoogh Huys met een fijn ontbijt bestaande uit heel veel fruit en bloemen. Dat is nog eens lekker wakker worden! Daarna mocht ik met een bus (huh? Een bus? Wat is dat ook alweer? Het beweegt zonder moeite te doen! 😉 ) naar de start van de Ri4daagse in Afferden.

Meestruinen met de Ri4daagse

Dag 46_041

De Ri4daagse is een stuk minder massaal dan de Vierdaagse van Nijmegen: Er doen dit jaar 150 mensen aan mee, die ook nog eens opgedeeld worden in twee groepen. Je “struint”, lekker op je eigen gemak, over de oevers van de Waal. Soms steek je over met een pontje, soms fiets je een stukje en er zit altijd een uitgebreide lunch bij.

Bij het startpunt ontmoet ik al snel een paar gezellige mensen bij wie ik aan mag haken. Dit is voor hun al dag 3, dus ze kennen elkaar al. We lopen het eerste stuk over de weg, maar al snel duiken we de wildernis in richting het water. Olietankers schuiven langzaam voorbij terwijl wij ons een weg banen over het zand en de stenen. Af en toe komen we een groepje koeien tegen, maar die nemen niet eens de moeite om op te kijken. Hier hangt serene rust.

We kletsen wat en eten een banaan. Verder gebeurt er niet zoveel.

Halverwege de tocht mogen we aanschuiven bij de lunch in het prachtige Slot Doddendael. Ze hebben soep, broodjes en zoetigheden voor ons klaargezet en dat gaat er na zo’n wandeling goed in!

De wandelaars zijn pas halverwege hun tocht van vandaag. Op de terugweg mogen ze een kijkje nemen in “De Tempelhof” waar ik gisteren een blog over schreef. Een mooie kans, want ik hoorde dat deze privé-tuin drie jaar geleden voor het laatst opengesteld was.

Ikzelf heb andere plannen: Ik pak mijn fiets, steek met het pontje de Waal over en koers richting een nieuw avontuur. Op naar Elst!

Vorige

De Tempelhof, Winssen (dag 45)

Volgende

Kasteel Doornenburg (dag 47)

11 Comments

  1. Dat is weer eens weer wat anders dan fietsen maar wandelen langs het water is altijd lekker genieten.

  2. Als je tijd over heb neem dan eens contact op met Martijn Horst. Die kan je veel vertellen over gortel en omgeving. Leuk als jij je boek gaat uitbrengen

  3. Leuk dat dit ook eens de aandacht krijgt! Is niet zo massaal. Heeft ook wat.

  4. heer-lijk! echt onverwachts gelderland

  5. Mooi Mirre, dankjewel dat je erbij was!

  6. prachtige foto’s Mirre dit is weer eens iets heel anders als dat we gewent zijn water heeft ook wat

  7. Ybisonbaai is heeeeeeeeeeeel gezellig!!!!!!!!!!!

  8. weer een mooie indruk van Gelderse Streken,,,wat is het daar mooi

  9. Nou mirre het was mij het dagje wel voor jou vandaag zondag wat een regen niet normaal ik hoop dat je toch nog leuke dingetjes bent tegengekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén