Toerist in Gelderland

De leukste uitjes en overnachtingen in Gelderland!

Lasergamen bij Hof van Eckberge (dag 49)

Vandaag mag ik weer door de mooie Achterhoek fietsen. Wat een avontuur is het met al die smalle fietspaadjes. Sommige kun je vanaf de normale weg niet eens zien liggen! Dan duik je ergens een pad in en heb je alle natuur voor jezelf; links een bomenrij en rechts een weiland met koeien en roofvogels. Prachtig.

Meiboom voor goed geluk

Ik fiets langs een huis dat in aanbouw is. Terwijl al het struikgewas eromheen weggehaald is, staat er één eenzame boom in de tuin met een krans erom en lege flesjes eraan. Heel raar, lijkt wel een soort ritueel.
Bij het tweede huis in aanbouw dat ik tegenkom zitten twee mannen op het dak en ik vraag ze naar de boom die ook naast dit huis geplaatst is. “Het is een meiboom” weten ze me te vertellen “als een huis het hoogste punt bereikt wordt hij er neergezet. Dan komen alle mensen uit de omgeving hier bier drinken!”. De meiboom is blijkbaar een typisch Achterhoeks symbool dat staat voor vruchtbaarheid en voorspoed.

Lasergamen bij Hof van Eckberge

Het Hof van Eckberge in Eibergen is er voor alle leeftijden. Je kunt er bowlen, vergaderen, binnen spelen, buiten spelen, naar de boerderij (en rondrijden met een ezelkarretje) en lasergamen… En ik kwam natuurlijk voor het laatste:

Vorige

Stenen bakken @Panoven (dag 48)

Volgende

Boerengolf in Lichtenvoorde (dag 50)

  1. En het bier dat gedronken wordt als het hoogste punt bereikt is, werd bij ons ‘pannenbier’ genoemd.

  2. Maarten Reimes leuk he is de campagne vanuit mijn werk! Leuk dat jij Mirre ook ontvangen hebt!

  3. En de Brummense kermis van het komend weekend met als hoogtepunt het vogelschieten (houten vogels) op de Vogelwei!

  4. prachtige foto Mirre genieten naar een blik van een klein kind wat plezier wat is er nog mooier dan dat . mijn favoriete vrienden uitje is lekker eten bij Restaurant ’t Edelhert in Elspeet en de bossen van de Veluwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén