Toerist in Gelderland

De leukste uitjes en overnachtingen in Gelderland!

De Mannenshopgids, Zutphen (dag 51)

[notphone]

[/notphone]
Vanochtend werd ik op pad gestuurd met de mannenshopgids. Ik stelde me zo voor dat een knappe man samen met mij op pad zou gaan naar de mooiste Zutphense boetiekjes. Ik heb dan ook extra lang voor de spiegel gestaan, want bij zo iemand moet je natuurlijk wel goede sier maken!

De Mannenshopgids, Zutphen

Ietwat teleurgesteld zag ik de waarheid onder ogen: Bij het Toerisme Informatie Punt krijg ik een boekje in handen gedrukt waarop met grote letters staat: “Mannenshopgids”. In het boekje staan foto’s en beschrijvingen van de leukste winkels voor mannen: Winkels met koffie, sigaren, maatpakken en bier. Ook staan er winkels voor vrouwen in, maar dan wel gericht op de man: Is er een bankje? Koffie? WiFi? Alles om het shoppen voor de man zo aangenaam mogelijk te maken.

De Mannenshopgids is een unicum in Nederland. De Vrouwenshopgids bestond al, maar nu hebben de Hanzesteden dus hun krachten gebundeld en laten ze zien waar je in deze steden de beste “mannenzaken” kunt vinden. Dus mannen: Op naar de winkels!

Overigens heb ik nog een goede tip voor een bezoek aan Zutphen: Ga lunchen bij bakkerij Driekant. Dit zaakje heb ik tijdens mijn eerste bezoek ontdekt en sindsdien fiets ik er steeds naartoe als ik in de buurt van Zutphen ben!

Fietstocht

Onderweg kwam ik nog een aantal Sarah’s en Abrahammen tegen. Als je erop let… maar het is blijkbaar streekeigen om hier van die borden met spreuken erop langs de kant van de weg te zetten! (zie blog van gisteren). Erg leuk.

Ik ben ook langs kasteel Hackfort gefietst. Je ziet er niet veel van, want er staat een hek omheen, maar je kunt op het landgoed wel heerlijk wandelen en er is een watermolen waarmee elke zaterdag graan gemalen wordt. De moeite waard als je in de buurt bent!

[notphone]

Dag 51 007

Dag 51 013

Dag 51 028

[/notphone]

Vorige

Boerengolf in Lichtenvoorde (dag 50)

Volgende

De heldendaad van Haanappel in Doesburg (dag 52)

15 Comments

  1. Zutphen. Daar liep ik de prijswaarneming te doen. 🙂

  2. Mirre ik kan niet jou verhaal lezen in blog/dag -51 hij is bij mij blanco jammer genoeg een ding is zeker bij Tempelman rollen ze alle dagen de rode loper voor mij uit en voor en voor Maxima maar een keer per jaar

  3. Ik heb die maat niet maar ken ze van reclame. Kan helaas je verhaal niet openen. Tsja, Ziggo klant hè

  4. Familie van jou Gerrit Tempelman? 😉

  5. Beetje voor oude mannen

  6. Wat denk je Mirre, is het wat voor Bob?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén