Toerist in Gelderland

De leukste uitjes en overnachtingen in Gelderland!

Wipe Out in Zoelen (dag 56)

Met knikkende knieën sta ik bovenop de toren. Meters onder mij staat een grote rode stip en het is de bedoeling dat ik daarop terecht kom. Hoe langer ik ernaar sta te kijken, hoe zenuwachtiger ik word. “Oké, ik ga. 3, 2, … Oh nee, toch niet! Help!!”

Dag 56_013

Een tijdje geleden was WipeOut op tv. Teams moesten tegen elkaar strijden en de enige manier om te winnen was door niet in het water te vallen. Boven het water moest je dan van bol naar bol springen, of lang een bewegende muur klimmen. Wie dat het langst volhield was de winnaar.

Nu is het spel al helemaal ingeburgerd in Nederland en in Zoelen is de grootste baan. Bedrijfsuitjes en groepen vrienden komen hiernaartoe om elkaar te testen – en uit te lachen, want een stukje leedvermaak komt er wel bij kijken!

Dominostenen

Dag 56_030 Dag 56_016

Ik onderwerp me aan de test. Gezekerd aan een kabel ren ik over rechtopstaande matten (dominostenen) naar de overkant… Die ik nèt niet haal. Verloren! Als jullie hierbij zouden zijn dan hadden jullie in een deuk gelegen (en ik op mijn beurt ook).

De Blob

Wipe Out Blob

Daarna ga ik op de Blob. Het is een groot langwerpig opblaaskussen dat op het water drijft. Er staan twee grote rode stippen op. Vanaf het platform moet ik eerst op de dichtstbijzijnde rode stip springen. Het is ongeveer vier meter naar beneden en van de zijkant lijkt het makkelijker dan wanneer je erop neerkijkt!

Als ik na vijf minuten nog steeds met bevende benen op het randje sta, zegt Thomas dat hij het wel even voordoet. Met een vloeiende beweging zweeft hij door de lucht en komt met een “Blob” neer op de blob – en rolt er aan de zijkant weer af. Het is nog best een kunst om er daarna op te blijven zitten en er niet af te stuiteren. Ik moet er niet aan denken dat ik eraf rol en dan nog een keer moet springen!

Adrenaline

Oké, nu ik. Met een klein aanloopje spring ik 4 meter naar beneden en beland op de blob – en blijf zitten! Top. Nu kruip ik over de blob naar de tweede stip die voorop staat. Ik ga er languit op liggen en wacht op Thomas die aftelt: “3, 2, 1… Blob!” Door de sprong van Thomas word ik hoog de lucht in gelanceerd! Ik voel een duw in mijn rug en vlieg een eindje voordat ik het water in duik. Dat was vet! Ik krijg er een soort adrenalinerush van. Of ik nog een keer wil? Nee, dank je. Maar ik kan het wel aan iedereen aanraden. Eén keertje maar!

Dit artikel maakt onderdeel uit van de campagne 5000 Kilometer door de Gelderse Streken.
Klik hier voor meer watersport.

Vorige

De betoverende Linge (dag 55)

Volgende

De beste restaurants van Gelderland (dag 57)

15 Comments

  1. Gaaf! Ik had wel meegedaan!

  2. mijn buurman zou zeggen je krijgt me klompen nog niet mee nee ik ook niet Mirre hoe was het spreekwoord de beste stuurlui staan aan wal je had wel een prachtig filmpje top hoor

  3. Mariëlle Kraayenhof Omg ze hebben het dan toch in Nederland!

  4. Thomas Imhof even spieken! Leuke montage geworden Mirre, nogmaals succes met de verdere reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén