Toerist in Gelderland

De leukste uitjes en overnachtingen in Gelderland!

Waterskiën in Zeumeren, Gelderland (dag 6)

Zeumeren is een recreatiegebied bij Voorthuizen. Er is een schateiland (indoor speeltuin met piraten-thema) voor kinderen, een strand en je kunt er waterskiën, wakeboarden en shortgolfen.

Dag #6: Waterskiën in Zeumeren

Dag 6_014 Dag 6_019

Ik heb weleens gewaterskied, maar dat was op de middelbare school. En ik wist nog hoe moeilijk dat was… maar “Dat verleer je nooit” zegt de vrouw achter de bar opgewekt. Ik hoop het maar. Zenuwachtig loop ik met mijn waterski’s in de hand naar de groene mat toe. Een paar jongens zijn al begonnen en ze bakken er helemaal niets van. “Rrrrrrt! Rrrrrrt!” Eén voor één komen de haakjes voorbij.

Ik zit op mijn hurken op de ski’s met een handvat in mijn handen. Er zit een lange kabel aan en zodra de beheerder er zin in heeft, drukt hij op een knop en zegt hij dat ik er klaar voor moet zijn. “Klaar voor? Ik ben er helemáál niet klaar voor!” Te laat, daar ga ik al. Ik wankel van voor naar achteren op mijn waterski’s in de hoop mijn evenwicht te bewaren, maar tevergeefs. Met een enorme plons vlieg ik niet-zo-charmant het water in. Ik zwem terug. De jongens moedigen me aan door te zeggen dat ik het helemaal niet slecht deed, maar ik weet wel beter. Ik laat me echter niet uit het veld slaan: Nog een keer!

Dag 6_051

Poging twee mislukt ook jammerlijk. Binnen vijf seconden lig ik weer in het water. Gelukkig gaat het de jongens ook niet best af, dus ik hoef me nergens voor te schamen.

Bij poging drie win ik advies in bij de beheerder van de waterski-baan. “Je moet je armen gestrekt houden.” zegt hij. Ik had steeds het idee dat ik dat deed, maar blijkbaar trok ik ze in bij het opstaan op de waterski’s, waardoor ik totaal mijn evenwicht verloor. Oké, onthouden, “Armen gestrekt!”. YES!! Het lukt!! Ik ben de koningin van het water. Niets of niemand krijgt mij nu nog van de waterski’s af!

… Oh wacht eens even… Een bocht! Die ken ik nog van de vorige keer dat ik ging waterskiën. Bochten zijn Probleem Nummer Twee. Als je ze niet ruim genoeg neemt, dan lig je er alsnog in. Ik moet er niet aan denken zeg; als je bij één van deze bochten valt, dan ben je helemáál ver van huis. Dan moet je namelijk naar de kant zwemmen en het hele eind terug lopen met die zware ski’s op je schouders.

Een hulpeloze wakeboarder kan nog net de kant bereiken voordat ik eraan kom gesneld. Met een extreem wijde bocht ga ik om de pionnen heen. ‘Klik klak’ en ik ben om de bocht heen. Pfiew! Ik maak elegant mijn rondje af en laat me onder luid applaus zakken in het water.

Ik wil gelijk nog een keer…

Dit artikel maakt onderdeel uit van de campagne 5000 Kilometer door de Gelderse Streken.
Klik hier voor meer watersport.

Vorige

IJs van Co, Hoenderloo (dag 5)

Volgende

Jan van Schaffelaar (dag 8)

10 Comments

  1. Dat heb ik vroeger ook veel gedaan, waterskiën gaaf

  2. Jouw camera is in iedergeval regenproef! Zijn al die leuke dingen die je dagelijks onderneemt al voor je gereserveerd?

  3. Dat kan in Emst ook.

  4. Wesly Plate Kevin Kamstra wes je bent gefilmt, je ziet mij ook nog wegskieen. Lachen ja

  5. Geweldig! Ik doe het je niet na!! (y)

  6. Maarten van den Hazel, Steven Arbon, Rick Majoor, Axl Voerman dit is die meid van het waterskiën 😛

  7. Nathalie Van Het Ende 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén