Toerist in Gelderland

De leukste uitjes en overnachtingen in Gelderland!

Airborne mars

Het is druk op de weg en ik rijd precies tegen de stroom in. 30.000 Wandelaars zijn op de been om dezelfde route te lopen als de soldaten destijds liepen om Arnhem te bevrijden. Het is al de 69e keer dat de Airborne Wandeltocht vanuit Oosterbeek wordt gehouden en sommige veteranen zijn er alle 69 keer bij geweest.

Een mevrouw van 85 loopt hem samen met haar kleindochter. De eerste keer dat de tocht georganiseerd werd, was ze er ook bij. Dat was vlak na de oorlog en bedoeld om de gebeurtenissen van die tijd te herdenken. Nu is het voor haar niet meer zo beladen. Het is meer een gezellige wandeltocht waar jong en oud aan meedoen.

Dag 67 043

Er lopen ook veel scoutinggroepen mee. “We willen de kinderen toch iets meegeven.” antwoordt het leidinglid “Een beetje algemene kennis.” Er zijn routes uitgestippeld van 10, 15, 25 en 40 kilometer. Zij lopen die van 25. “Daar ben je toch al gauw een uur of vijf mee bezig.” Een flinke afstand dus. Onderweg komen de wandelaars langs kenmerkende locaties zoals landingsplaatsen, maar ook begraafplaatsen. Het ligt er vandaag bomvol met bloemen.

Dag 67 073

Wie de Airborne wandeltocht wil lopen, hoeft niet te wachten tot volgend jaar. Op internet staan diverse routes die je gratis kunt downloaden.

Vorige

Bier proeven @Heidebrouwerij (dag 66)

Volgende

UITboulevard Arnhem (dag 68)

  1. Ik heb toch met medeleven naar de stoere lopers gekeken op TV Gelderland, want het was geen “doetjesweer”, Ook al zou ik goed ter been zijn, dan vind ik zo’n massa niet echt fijn en heb ik samen met mijn jongste broer wel veel gewandeld in die omgeving. Het is ook daar heel mooi en bijzonder, zoals overal in Gelderland!

  2. Toppers dat zijn het de lopers, en een eer betoog voor alle slachtoffers van de tweede wereldoorlog.
    Kippenvel kreeg ik gisteravond bij het zien van de beelden op TV Gelderland, vooral toen men langs al die oorlogs graven liep.
    Laten we met z’ n allen eens goed stilstaan bij die tijd daarbij denkend aan de roerige tijd waarin we nu leven!

  3. Dit moet men in ere houden. 🙂

  4. kippenvel krijg je er van als je de achter liggende gedachten hier van weet er is daar wat afgespeeld heb er voor een paar jaar terug veel gelopen in Oosterbeek prachtige omgeving daar je kan ook wat op de site van Oud Oosterbeek hier over lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén