Toerist in Gelderland

De leukste uitjes en overnachtingen in Gelderland!

Anthony Fokker in Teuge (dag 72)

Restaurant Take Off op vliegveld Teuge zit volgepakt met mensen. Het Europees Kampioenschap parachutespringen is al een paar dagen bezig. Ze behalen hun punten met springen in formatie, maar dat kun je vanaf de grond zonder verrekijker niet zien. Daarom gaat er met elke groep een cameraman mee. Per uur vallen er zo’n honderd mensen uit de lucht. Het is een bijzonder schouwspel.

Anthony Fokker in Teuge

Wij zijn hier niet gekomen voor het EK, maar voor een theatervoorstelling over Anthony Fokker, de man die aan de wieg stond van de luchtvaart. Hij bouwde en testte zijn eigen vliegtuigen zelf en was de eerste die (weliswaar met 10 tussenstops) naar Nederlands-Indië vloog. Een intrigerend verhaal, dat vertolkt wordt door vier getalenteerde theatermakers.

Dag 71 171

Twee van hen spelen de rol van Anthony en de mensen met wie hij omging en de andere twee maken op magische wijze geluidseffecten zoals het in elkaar zetten van vliegtuigen of een compleet leger dat aan komt wandelen. Dat alles wordt ondersteund door filmbeelden van Anthony Fokker (want een beetje ijdel was hij wel). Ach, ik kan zoveel vertellen, maar je moet het gewoon zien. Een paar fragmentjes:

De voorstelling is nog tot en met aanstaande zondag te zien op vliegveld Teuge (en daarna ook nog op andere locaties in Nederland). Voor meer informatie, zie: https://www.orpheus.nl/

Vorige

Sauna: de Veluwse Bron (dag 72)

Volgende

Levensgevaarlijk Schietterrein (dag 73)

  1. Mirre wat heb je weer een prachtig filmpje gemaakt van de mooie Veluwse bossen maar hoe is het geen flitspalen tegen gekomen je had de gang er goed in volgens mij

  2. Excuus, de tekst van Sauna de Veluwse Bron in Emst was eraf gevallen, maar staat er nu weer op!

  3. Ik sluit me bij het heel mooi filmpje echt heel mooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén