Toerist in Gelderland

De leukste uitjes en overnachtingen in Gelderland!

Jazz in Buren (dag 75)

Buren, het koningsstadje. Onze Willem van Oranje trouwde er in 1551 met Anna van Buren. Een leuke bijkomstigheid is dat ons koningshuis nog steeds de achternaam “van Buren” draagt. Deze gebruiken ze weleens als schuilnaam, zoals die ene keer in 1986 dat Willem Alexander aan de Elfstedentocht meedeed als dhr. W.A. van Buren.

Jazz in Buren

Vandaag ben ik in Buren voor het Jazzfestival. Overal klinkt muziek. Aan de voet van de toren zit het terras bomvol en ook in de straten en op de binnenpleintjes barst het van de gezelligheid.

Bijzondere accomodaties

Dag 75 015

Afgelopen nacht sliep ik in deze toffe #Festipi op Camping In den Boomgaard bij Appelpop. Er waren wel 1000 campinggasten en die mochten ‘s ochtends allemaal ontbijten in de kantine. Gezellige boel!

Dag 75 092

Komende nacht slaap ik in dit strandhutje op het Eiland van Maurik. Weer heel iets anders! Morgen fiets ik trouwens van Maurik naar Culemborg. Hebben jullie nog tips?

Vorige

Appelpop, Tiel (dag 74)

Volgende

De ongemakken van het fietsen (dag 76)

11 Comments

  1. Maar ook klassiek, bijvoorbeeld jongenskoren…:)!

  2. En heb je het droog gehouden vandaag? Wat een mooi verhaal alweer welterusten voor straks.

  3. Veel soorten muziek van klassiek tot Pop/Rock/Techno maar als we het over het soort muziek op de foto hebben dan vind de Top Secret Drum Corps geweldig. https://www.youtube.com/watch?v=AIj-JcoiRnA

  4. Dat is toevallig! Ik ga morgen flyeren voor drie concerten: kamermuziek!
    https://www.facebook.com/events/1469511416681440/

  5. prachtige omgeving daar een afwisseling van water bos fruitteelt en weilanden we hebben er wat kennissen aan over gehouden met de bijna overstroming in 1995 mensen die geëvacueerd werden en waar wij wat koeien van op stal kregen

  6. Ik hou van heel veel soorten muziek: klassiek, pop, rock, noem maar op! Ben nog steeds een grote fan van Queen en heb in het verleden samen met een vriendin zo’n 5 live optredens gezien. Dikke pret! Maar ook van Stevie Wonder en die verveelt me ook nooit. En ook dit seizoen heb ik een matinee-abonnement van ons mooie Gelders Orkest. Genieten dus deze winter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén