Toerist in Gelderland

De leukste uitjes en overnachtingen in Gelderland!

Museumpark Oriëntalis (dag 78)

[notphone]

[/notphone]
Het was een regenachtige dag vandaag. Ik bracht een bezoek aan openluchtmuseum Oriëntalis en aan het Afrika Museum èn ik ben er eindelijk achter gekomen waarom er een plaatsje bestaat met de vreemde naam “Heilig Landstichting”.

Museumpark Oriëntalis

Een Irakese mevrouw biedt me een kopje zelfgemaakte thee aan. Het geurt heerlijk en er zit volgens echt Iraaks gebruik van alles in zoals kaneel en cardamon Ze woont al 15 jaar in Nederland en nu wil ze de Nederlanders iets teruggeven door te laten zien hoe men in haar land woont en leeft.

In het museumpark Oriëntalis kom je allerlei culturen tegen. Er is een Joods dorp, een Karavanserai, een Romeinse straat en tegenwoordig ook een Arabisch dorp. Overal kom je acteurs tegen (soms met vergelijkbare achtergrond als de rol die ze spelen) en kun je activiteiten doen zoals henna tatoeëren, Arabisch schrijven of gezellig een kopje thee drinken met de “bewoners”.

Dag 78_026

Oriëntalis begon in 1911 als “De Heilig Landstichting”. Een pelgrimsoord voor Christenen die fysiek niet in staat waren om op pelgrimstocht naar Israël te gaan. Daarom werd hier een replica gemaakt van het dorpje Nazareth. Bij de ingang stond vroeg er een pater te vertellen over het heilige land. Na 1950 werd Nederland steeds welvarender en konden de meeste mensen wel naar Israël toe. Er is toen besloten om van Oriëntalis een park te maken waar je meer te weten kunt komen over verschillende culturen. Het oude gedeelte staat er nog steeds.

“We vieren hier ook kerst” zegt Linda, die me rondleidt. “Met kerst willen twee Somalische jongens steeds koning zijn.” Zij vergeten dan gewoon hoe koud het is “dus hebben we ieder jaar twee zwarte koningen. Leuk, hè?”
www.museumparkorientalis.nl/

Dag 78_037

[notphone]

Dag 78_015

Dag 78_029

Dag 78_021

Dag 78_024

[/notphone]

Vorige

Op Ezelvakantie (dag 77)

Volgende

Rijnwaarden (dag 79)

  1. Mirre je hebt een pracht stukje geschiedenis op je blog staan zeker de moeite waard om dit eens te bezichtigen voor straks de rust en hopen dat je nog een tijdje van het zonnetje mag genieten dan krijgen wij er licht een zonnestraaltje van mee houd de moed er nog even in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén