Toerist in Gelderland

De leukste uitjes en overnachtingen in Gelderland!

Sauna Palestra in Braamt

Jim Reeves schalt uit de speakers met het nummer “Welcome to my world”. Op de maat van de muziek sist het water op de hete kolen. Het is voor het eerst dat ik een opgieting meemaak in een sauna van 90 graden. “Kom maar” zegt Nancy en ik mag als VIP op de koudste plek zitten (vlak naast de hete kolen, blijkbaar trekt de hitte naar achteren).

Er staan zes bakjes water klaar en ik weet inmiddels dat het met elk bakje water een paar graden heter wordt in deze sauna. Met een grote waaier wuift Nancy ons de hete lucht toe. We mogen op elk moment besluiten om weg te gaan, maar ik laat me niet kennen en blijf dapper zitten tot en met bakje drie. Daarna gaan de deuren even open voor wat frisse lucht. Nancy gaat rond met een schaaltje arnica-muntolie. Munt werkt ontspannend op de huid en arnica werkt ontspannend op de spieren. Ook zit er een peeling in (zoutkorreltjes). Iedereen maakt er dankbaar gebruik van.

SBK_05_12041 SBK_05_12044

Als we klaar zijn met insmeren doet Nancy de deuren weer dicht en zegt: “De peeling die u zojuist heeft opgesmeerd, maakt de poriën DICHT, dus het zal vanaf nu een stukje warmer worden.”
“Oh nee,” denk ik bij mezelf “waarom zeg je dat nú pas?!” Het wordt heter en heter in de sauna en ik moet lachen om de glimmende lichamen. Ik ben blijkbaar niet de enige die het warm heeft.
Het lachen vergaat mij zodra Nancy weer langs komt met de waaier. Brandend hete lucht komt mijn kant op.Het zweet parelt niet, nee, het regent van mijn lichaam af. “Het helpt als je je handen voor je mond doet” zegt mijn buurvrouw “dan kun je beter ademen. En je kunt je hoofd een beetje naar voren toe buigen.” Dat helpt en wonder boven wonder houd ik het vol tot en met bakje zes!

SBK_05_21596 SBK_05_28268

Buiten koelen we af en zitten we gezellig na te kletsen. Grappig, want hiervóór praatte niemand met elkaar en nu dus wel. Een opgieting verbroedert!
Nancy zegt dat er nóg twee opgietingen aan komen. Deze was namelijk Medium met een klein piekje en de volgende twee zullen wat heter zijn. Ahum! Ik heb mijn portie voor vandaag wel gehad 😉

Gezichtsbehandeling

Ik mag op de stoel komen liggen bij Marieke, die mij een gezichtsbehandeling geeft. Ze vertelt ondertussen honderduit over de producten die ze op mij smeert. Van de meeste heb ik nog nooit gehoord, maar het voelt geweldig! Ze begint met een reiniging, waarna ze het schoon dept met een warme handdoek.

Daarna komt er een (door Palestra zelf-ontwikkelde) bamboe peeling op, een fruitzuur peeling en een gezichtsmasker. Die moet een tijdje blijven zitten (ik hoopte dat ik zo’n wit of groen masker zou krijgen, want dat was leuk geweest voor de foto, maar helaas, deze had geen kleur) en ondertussen masseert ze mijn voeten. Jee, wat een verwennerij!

Je kunt als bezoeker van de salon dus zelf samenstellen welke behandelingen je wilt. Wil je een gezichtsmasker en de rest van de tijd een massage? Prima! Wil je allerlei peelings? Ook goed! Ik zie er in ieder geval weer uit als nieuw!

Het land van Jan Klaassen

Ik wilde het eigenlijk morgen pas vertellen, want nu is het donker en kan ik er geen foto’s van maken, maar IK SLAAP IN EEN HELIKOPTER!!!!!! (Yep, hier is iemand zo blij als een klein kind 😉 )
Zie Jan Klaassen Dromenland

Meer tips en blogs over saunas’ vind je hier.

Vorige

De Achterhoek (dag 85)

Volgende

Nachtsafari in Burgers’ Zoo, Arnhem

10 Comments

  1. nou Mirre je kan beter op hete kolen zitten dan zadelpijn hebben wat heb je het weer getroffen je heb het verdiend voor straks de rust en stijg niet op in je slaap geniet ervan

  2. je wordt al een echt luxe meisje! geniet er lekker van!

  3. Knap dat je het volgehouden hebt. En wouw slapen in een helikopter, super. We hebben een paar helikoptervluchten gehad in Siërra Leone. En de daarbij behorende veiligheidsinstructie in het Russisch. De veligheidsvesten waren verpulverd, toen ik erop drukte kwam er wolken stof uit. Onze conclusie was; houd je maar aan de wolken vast bij calamiteiten. 😉

  4. WoW dat is weer een topdag! Lekker verwend en een nachtje helikopter toe! Benieuwd naar een foto, past er wel een bed in?

  5. Ik had vloeibaar onder de saunadeur weg gesijpeld! Knap dat je het volgehouden hebt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén