Toerist in Gelderland

De leukste uitjes en overnachtingen in Gelderland!

E-Fatbike rijden door bossen bij Ermelo

Vandaag mocht ik op pad met de E-Fatbike. Een mountainbike met extreem brede banden (bijna zo breed als die van een motor) en elektrische aandrijving. Ik ging dus als een gek door dat bos heen.

Eerst stap ik wat onwennig op de fiets, maar al snel rijd ik met een rotgang over het asfalt weg. Daarmee trek ik veel publiek in Garderen. Na zo’n 600 meter zie ik mijn eerste echte uitdaging: Een bospad die ik met mijn tourfiets liever zou vermijden. Deze Fatbike heeft er echter geen moeite mee en ik scheur over heuvels, boomstronken en moet mijn best doen om laaghangende takken te vermijden. Wohoo!

Na drie kwartier kom ik al bij Putten aan, maar ik ben nog lang niet uitgespeeld en bovendien heb ik nog een tijdje, dus race ik terug het bos in. Het bos tussen Garderen en Putten zit vol met leuke paadjes en is daarmee heel geschikt om er te gaan mountainbiken. Ik bedenk me dat het nog veel leuker zou zijn om dit met een groepje te doen, maar dan moet je wel duidelijke afspraken maken dat iedereen de voorste volgt, anders ben je elkaar snel kwijt.

IMG_0732

Ik gedraag me nog een klein uurtje als een klein kind en kom dan uitgeput aan bij mijn lunchplek in Putten, waar eigenaar Erik de fietsen weer komt omwisselen. Hè, heerlijk…

Vorige

Het Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem

Volgende

Het Dolfinarium in Harderwijk

13 Comments

  1. Geef mij maar een gewone E._bike op mijn leeftijd

  2. Ja mooi daar he ik fiets daar ook vaak in de buurt

  3. Als ik in de buurt ben en mijn MTB mee heb rijd ik er altijd. Heb die route nooit met een Fatbike gedaan, maar ik prefereer toch ook een ‘normale’ MTB.. Heerlijk uitgeput en onder t slijk terugkomen om eerst een pint te vatten 😉

  4. Wat een heerlijk najaars weer tref je, super!!

  5. Volgens mij kan en durf jij alles 😉

  6. Heerlijk Mirre en alweer een mooie dag.

  7. Gewone E bike op mijn leeftijd . Heb een keer op zo’n fatbike gereden is leuk maar ze moeten daar wel helm verplicht voor stellen!

  8. Fiets er ieder jaar Heerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén