Toerist in Gelderland

De leukste uitjes en overnachtingen in Gelderland!

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een waterburcht uit de 13e eeuw. Het ligt verscholen tussen de bomen, dus van een afstandje kun je het nauwelijks zien liggen. Dit kasteel heeft een rijke historie met veel verhalen. Helaas kwam ik vroeg in de ochtend toen kasteel Doorwerth nog niet geopend was, maar ook van buiten is het kasteel prachtig.

Kasteel Doorwerth 009

Kasteel Doorwerth koningin

Kasteel Doorwerth tuin

Kasteel Doorwerth binnenplaats

Kasteel Doorwerth tuin2

Kasteel Doorwerth poortje

Kasteel Doorwerth ophaalbrug

Kasteel Doorwerth gracht

Ben jij al eens op deze mooie plek geweest?
Dit artikel maakt onderdeel uit van de campagne 5000 Kilometer door de Gelderse Streken.

Vorige

Kasteel Ammersoyen

Volgende

Stadswandeling Deventer

30 Comments

 1. Marie-José Paanakker loopt t meisje mee als je rondleidingen geeft? 😉

 2. je ziet ook heel veel mooie stkken van Nederland Groetjes

 3. Ik hoef niet meer te gaan jij maakt zulke mooie foto’s.

 4. Leuk! Wat ern prachtplek voor een bezoek!

 5. Jou kennende stap je zo naar binnen

 6. Prachtig kasteel! Ik heb ooit voor omroep Gelderland een live verslag moeten verzorgen vanuit dit kasteel. We kregen eerst een rondleiding. Hierna zijn mijn collega en ik naar buiten gegaan. Vijf minuten voor de uitzending wilden we weer naar binnen maar helaas, de grote dikke deuren waren dichtgevallen. Uit nood geboren hebben wij maar een uitgebreid verslag gedaan van de buitenkant van het kasteel en de omgeving. Was ook leuk maar niet helemaal de bedoeling.

 7. Ik durf wel geest of wel of niet. Lijkt me wel een keer mooi.

 8. ja ik durf naar binnen.en ik geloof ook niet in spoken. het is mij eigen schaduw die ik zie rond spoken.

 9. Prachtig plekje met een schitterende tuin!!

 10. Dag ja hoor. Gr.Gilda.

 11. Als kind schaatsen we daar altijd ! Erg mooi

 12. Ons welbekend!! Wij woonden er om de hoek en onze dochter is er getrouwd! Mooi hoor.

 13. Geweldige mooie plaatjes super

 14. Met heel veel vruchten, heb ik uit betrouwbare bron

 15. En ook al geproefd, sorry, vinger vlugger dan bericht, puffff

 16. Schitterend kasteel; en de omgeving ook met de Fonteynallee: een heerlijke route naar Arnhem toe

 17. Ja! Ik ben hier getrouwd met Eric Vermaten!

 18. Mooi kasteel,ik ben er ook geweest

 19. Ja hoor, wij zijn er zelfs getrouwd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén