Toerist in Gelderland

De leukste uitjes en overnachtingen in Gelderland!

Met de Loopfiets door de bossen van Garderen

Vandaag maak ik een rondje op de Loopfiets. De loopfiets is een loopband op een fiets. Een beetje zoals in de sportschool, maar dan kun je er lekker mee naar buiten! Ik rijd er vandaag mee door de prachtige bossen van Garderen en Staverden.


Als ik voor het eerst op de loopfiets stap, realiseer ik me dat ik opnieuw moet leren ‘fietsen’. In het begin lijkt de laagste stand heel hard te gaan, de loopfiets gaat er met me vandoor! Gelukkig went het al snel en ik zet hem een tandje hoger.

Ik moet oppassen dat ik niet te snel door de bochten ga. Er zijn zes standen en op de hoogste stand ‘wandel’ je zomaar 25 kilometer per uur. Ik vind medium wel even snel genoeg. Moet je geen helm dragen voor dit soort dingen?

Eigenlijk is het net alsof je met de loopfiets op een fitnessapparaat staat, maar in dit geval ben ik lekker buiten en waait de wind door mijn haren. Zo kom je nog eens ergens!

Loopfiets Garderen

Ik heb een papier met foto’s meegekregen en het is de bedoeling dat ik onderweg alle plekjes spot en op de foto zet. Ik ben echter zo druk met loopfietsen, dat ik er zonder het in de gaten te hebben een aantal voorbij (snel-)wandel. In het begin werd ik de hele tijd nagekeken en hebben zelfs een paar auto’s vrolijk naar me getoeterd. Na een tijdje heb ik niet eens meer door dat ik me op een nogal vreemde manier voortbeweeg en vraag ik me af waarom mensen langs de weg naar me staren.

Loopfiets Garderen 046

Op de Garderenseweg zet ik de loopfiets in de hoogste versnelling. Ik ga keihard!! Wie zou het afleggen: Iemand op een toerfiets of ik? šŸ™‚
Ik kan me echter voorstellen dat je op deze manier weinig wild ziet zoals bijvoorbeeld de reeƫn en zwijntjes die hier wonen, dus om een beetje van de omgeving te kunnen genieten zet ik hem weer een tandje lager. In principe moet je deze ronde in twee uurtjes kunnen doen, maar ik stap om de haverklap af omdat ik weer iets interessants zie. Zo kom ik langs het Zandsculpturenfestijn, langs het oogverblindend mooie kasteel Staverden en als ik in Houtdorp aankom, ruikt het er heerlijk naar pasgezaagd hout. Hoe toepasselijk! Zouden ze expres die berg houtsnippers aan het begin van het dorp hebben neergelegd?

EĆ©nmaal terug in Garderen staat een koud drankje voor me klaar. GeĆÆnteresseerd vraagt het personeel of ik het leuk heb gehad. JA!! En ik kan het iedereen aanbevelen!

Loopfiets Garderen 053 Loopfiets Garderen 054

Meer informatie en tips over fietsen vind je hier.
Wil je ook vrijwel moeiteloos 50 kilometer over de Veluwe lopen? Boek dan hier jouw loopfiets!

Adres: De Veluwe Specialist, Dorpsstraat 28, 3886 AS Garderen

Vorige

Giro d’Italia dag 2: Arnhem-Nijmegen

Volgende

Overnachten in Apeldoorn

  1. Grappig ik heb een heel ander beeld bij loopfiets.

  2. Wat tof Mirre, is het zwaar?

  3. nog nooit van gehoord hoe was jou ervaring Mirre om dat jij veel fiets en nu min of meer lopend fiets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén