Toerist in Gelderland

De leukste uitjes en overnachtingen in Gelderland!

Merida City Mountainbike, Apeldoorn

Het hele marktplein van Apeldoorn staat vol met hekken en obstakels. Marco en ik wandelen een rondje om het parcours te verkennen. De route slingert een paar keer heen en weer over het plein voordat hij in het stadhuis verdwijnt. Binnenin hangt het helemaal vol met Italiaanse wielershirts. Dat is nog eens een entree!

Giro Apeldoorn 126

Rond half 2 gaat de baan open voor mountainbikers die willen oefenen. Ik ga niet meedoen aan de wedstrijd want ik ben geen geoefende mountainbiker, maar ik zie mijn kans schoon om even een testrondje over de baan te maken. Peter geeft me een elektrische mountainbike. Cool! Hiermee kan ik het parcours wel trotseren.

Met de e-mountainbike van Peter scheur ik op vol tempo op mijn eerste obstakel af. De elektrische ondersteuning geeft me genoeg snelheid om over de heuvel heen te komen en ik vlieg nog net niet door de lucht. Dat is wel anders bij sommige mede-fietsers, want die zetten nog eens extra aan en schieten de lucht in. Sommigen ervan gaan direct onderuit in de bocht die erna komt. Oeps… Gelukkig is dit nog een oefenrondje!

Merida City Mountainbike, Apeldoorn copy

Ik rijd omhoog en maak een bocht linksaf het stadhuis in. Dit stukje ken ik en is makkelijk te doen… Ahum! Aan het einde kom ik door de deur en rechtsaf gaat de route de trap af! Hier heb ik ècht geen ervaring mee.. Gelukkig ziet niemand mij als ik niet-zo-charmant naar beneden hobbel.

Met verse energie rijd ik om het stadhuis heen naar de vrachtwagen op het marktplein. Aan de achterkant omhoog en aan de zijkant er weer uit. Er volgen nog een aantal obstakels van verschillende hoogtes en vormen. Ik ga er steeds zelfverzekerder en harder overheen. Dit is leuk!!

Aan het einde van het parcours heb ik een enorme grijns op mijn gezicht. Mijn handen trillen van de adrenaline. Wat een kick geeft dit!

Of ik het nog een keer wil doen? Nee, niet per sé, maar ik snap Europees kampioen Jeroen van Eck wel dat hij hier verslaafd aan is. Ik stel me op aan de zijlijn om hem en de anderen aan te moedigen. Uiteindelijk wordt Laura van Regenmortel de trotse winnares van het spektakel.

Giro Apeldoorn 070

Alle blogs over de Giro d’Italia in Gelderland vind je hier.
Lees verder over Fietsen of Stedentrips.

Vorige

Gelderland kleurt roze voor de Giro d’Italia

Volgende

Giro d’Italia in Apeldoorn

  1. Had ik het maar eerder geweten,dan had ik mee gedaan

  2. Foei, elektrische MTB 🙂

  3. Hè dat was ik op de rollerbank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén